Samenwerking met internationale studenten

5 juli 2024

Dit jaar bracht Statement een actueel vraagstuk in als case study voor de faculteit Communicatie en Informatie Wetenschappen (CIW) van de Rijksuniversiteit Groningen. Een groep van 80 internationale studenten deed de afgelopen maanden onderzoek naar hoe mensen in verschillende culturen en religies omgaan met thema's als sterven en de dood. Op basis daarvan gaven zij adviezen voor de communicatie.

Voorafgaand aan de case study waren er drie gastcolleges: de eerste werd verzorgd door onze opdrachtgevers Harmiene Gommans en Saskia Lauers, de tweede door twee Syrische artsen die 12 jaar geleden vanuit Aleppo naar Nederland zijn gevlucht en de derde door Statement. Dat legde een stevige basis voor het onderzoek van de studenten. Ook kregen zij nog de mogelijkheid om vragen te stellen. Dat gebeurde in de tuin van de universiteit (zie foto).

Nieuwe inspiratie
Onlangs presenteerden de studenten hun resultaten en adviezen. We kregen in korte presentaties van elk 10 minuten enorm veel informatie te verwerken. In het Engels. Alle ideeën en adviezen hebben ons nieuwe inspiratie gegeven om ook niet-Nederlandse doelgroepen te bereiken en te betrekken in de campagne Voorbereiding Laatste Levensfase.

Terug naar overzicht